×

Consarc Mühendislik, Reaction Motorları ile devrim niteliğinde bir roket motoru teknolojisi için partner oldu.

Düşünün ki bir uçağa biniyorsunuz ve dünyanın yarısını seyahate çıkıyorsunuz. Bu standart bir Boeing 747 ile 20 saat sürecek bir yolculuk. Fakat 4 saat içerisinde varıyorsunuz. Sesten 5 kat daha hızlı bu yolculuk için teşekkür etmeliyiz.

Şuanda bu bilim kurgu olarak düşünülebilir ancak böyle bir yolculuk yakın bir zamanda SABRE motorları sayesinde ekonomik bir gerçek haline gelecek.

SABRE yeni bir motor sınıfı olarak yüksek hızlı uçak ve uzay araçlarında kullanılmak üzere geliştirilme aşamasındadır. SABRE motorları benzersiz olarak bir jet uçağının yakıt ekonomisine sahip aynı zamanda bir roketin gücüne ve hızına sahiptir.

Jet motorlarının aksine SABRE Motorları Mach 3 üzerinde Mach 5 hızlarına çıkabilir. Mach 4 (oksijen hava modu) hızı Dünya etrafında seyahat ederken, Mach 5 (roket modu) hızı ise yörüngede yolculuk yaparken görülebilen hızlardır.

SABRE geleneksel jet motoru mekaniği ile roket itme sisteminin bir karışımı olarak yatay kalkış ve inişe izin verir. Bu sayede gelecekteki uzay üsleri yeni nesil uçak ve uzay araçlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecektir. Ayrıca roket motorları tek bir kullanıma uygunken SABRE motorları dizaynları sayesinde defalarca kullanılabilir.

Ana hatları ile hassas özellikleri, uygun olan malzeme ve üretim metalurjisi, daha önce hiç denenmemiş termal prosesi ayrıntıları ile açıklanan proje için Reaction Motorları Consarc Mühendislik ile irtibat kurdu. Consarc Mühendislik Amerika merkezli Consarc Şirketinin kardeş firmasıdır. Vakum altında ve kontrollü atmosferde metal ergitme uygulamalarında yarım yüzyıldan fazla tecrübeye sahip olan Consarc Mühendislik İngiltere’de ki tek partnerdir.

Recent Posts