×

INDUCTOTHERM GROUP TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİSİ, ÇELİKYAY OTOMOTİV’İN YENİ FABRİKASINA ÇÖZÜM GETİRİYOR

Otomotiv ve yedek parça sektörlerinde faaliyet gösteren Çelikyay Otomotiv, parabolik ve hava yastıklı makasların yanı sıra konvansiyonel makaslar ve kabin yayları üretmektedir.

Düzce’de 17.500 metrekare kapalı, 15.500 metrekare açık alanı olan üretim tesisiyle Çelikyay Otomotiv, Avrupa AFM pazarında lider konumda olup, müşterilere özel çözümler sunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı OEM kanallarında, inovatif yatırımlarla birlikte penetrasyonunu artırmaktadır.

Çelikyay Otomotiv, uzun yıllar kullanılan gazlı ısıtma fırınların yerine Inductotherm Group Türkiye’nin uzman ekibi tarafından üretilen iki yeni indüksiyon ısıtma sistemine yatırım yapmıştır. Her biri robotla tam otomasyonlu olan bu sistemlerden biri 400 kW, diğeri ise 1500 kW gücündedir. Inductotherm Group Türkiye’nin geliştirdiği bu yeni sistemlerle yaklaşık %40 enerji tasarrufu sağlanmakta; bu sadece maliyetleri düşürmekle kalmayıp aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği artırmak adına önemli bir adımı temsil etmektedir. Enerji verimliliğine odaklanarak karbon ayak izini azaltmak, günümüzde giderek daha fazla önem kazanan bir hedef haline gelmiştir.

Bu tür inovatif teknolojilerle şirketler, çevresel etkilerini azaltmanın yanı sıra rekabet avantajı elde edebilirler. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlamak, uzun vadeli sürdürülebilir bir işletme stratejisinin önemli bir unsuru olarak öne çıkmaktadır.

Inductotherm Group Türkiye’nin elde ettiği başarı sadece kendi sektöründe değil, aynı zamanda diğer endüstrilerde de enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında ilham kaynağı olmaktadır.

Recent Posts