×

Inductotherm’den Türkiye Çelik Dövme sektörüne dev üretim!

Inductotherm Türkiye; Bursa’da faaliyet gösteren MSK Çelik Dövme’nin yeni dövme hattı için ürettiği 1250 kW – 3 kHz Inductoforge Çelik Takoz Isıtma Sistemi ile üretim gücünü ileriye taşıdı!

Türkiye’de 1990 yılından itibaren otomotiv, döküm, dövme, demir-çelik, ısıl işlem gibi sektörlere ısıtma ve ergitme sistemleri üreten Inductotherm, çelik dövme sektörüne şu ana kadar Türkiye’de üretilmiş olan en büyük güce sahip ısıtma sistemini üretti.
45 yılı aşkın süredir Bursa’da faaliyet gösteren ve kendi sektöründe Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan MSK Çelik Dövme, üretim yaptığı tesisindeki takoz ısıtma sistem ihtiyacı için yeniden Inductotherm Türkiye’yi tercih etti. Geçtiğimiz yıllarda da çeşitli ısıtma sistemlerinde Inductotherm Türkiye ile çalışan MSK Çelik Dövme’nin yeni yatırımı için sipariş ettiği 1250 kW – 3 kHz Inductoforge Çelik Takoz Isıtma sistemi sorunsuz bir şekilde devreye alındı.
Tam otomatik olarak çalışan bu sistem, dövme işleminin her aşamasında insan gücüne ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Hidrolik kasa devirme (Bin Tipper) ve otomatik yükleme (Step Feeder) sistemleri ile makineye malzeme girişi ve çıkışı da tamamen otomatik olarak yapılabilmektedir. Otomatik yükleme yapılan makineden dört saniyede bir besleme ve ısıtma yapması istenmiş, 1250 kW – 3 kHz gücündeki makine zorlanmadan bu talebi yerine getirmiştir.

Recent Posts